Massage & kloklippning

Jag kan erbjuda massage av såväl människor som hundar. Jag har utbildat mig som massör och kinesiolog, vid GGI, Göteborgs Gymnasistiska Institut. Som certifierad hundmassörterapeut vid Svensk Terapeut Utbildning.. Kvänum.

Hundmassage, har jag i Karl-Gustav

Kloklippning gör jag på träningsfältet i Lunna. Kostnad 50 kronor.
För fd. och nya kursdeltagare är kloklippningen kostnadsfri

Tidsbeställning: 0706-370832


Jag erbjuder även kurser i hundmassage för hemmabruk.

Varför massage?

Massagen används i förebyggande, underhållande och rehabiliterande syfte. En otränad muskel kan efter massage öka sin genomblödning med än 50%. Därmed ökar såväl näringstillförseln som syreupptaget. Det betyder också att förbränningsprodukterna vatten och koldioxid lättare transporteras ut ur kroppen. När det gäller lymfsystemet förbättras det med varje urinsyrakristall som masseras bort d.v.s. slaggprodukterna har lättare för att transporteras till resp. lymfknut som sedan neutraliserar dem. En rätt utförd massage lugnar ner det s.k. autonoma nervsystemet, där i första hand sympatikus är stresskänsligt. Därför blir vi lugna avspända/avslappnade.

Några ex där massage kan användas


Förslitningsskador ger ofta försvagad muskulatur, med massage speciellt runt den förslitna leden stärks muskulaturen och man kan successivt börja träna mer och bygga upp muskulaturen. Vid rehabilitering efter en lindrigare skada tex. sträckning används massagen för att mjuka upp och läka den skadade muskeln. Åldersstelhet muskulaturen blir försvagad och spänd vilket innebär att den blir kortare och hindrar leden från att röra sig maximalt. Massagen värmer och mjukar upp muskeln vilket gör att muskeln kan töjas. Mjuka muskler är en förutsättning för maximal rörelseförmåga i leden. Desto större rörelse i de olika livgivande systemen, ju större chans till att hålla sig frisk och pigg. Immunförsvaret är då på alerten.