Vallda Hälsa & Hund ägs och drivs av Barbro Ternstedt
( information om Barbro utb.etc. under instruktör)
Hos VHH kan du gå flertalet olika hundkurser året runt. Ni hittar Vallda Hälsa & Hund i Onsala vid Lunnavägen. VHH har tre stora träningsplanen och en för lek

VHH:s ambition är att du som hundägare ska bli säker i ägande, kommunikation, kunskap samt ha en fin relation till hunden oavsett storlek eller ras.

Alla hundar har rätt till att få en ägare/familj som kan och vill ge den värme, kärlek, stimulans 
och harmoni.

Vill du veta mer så kontakta mig på e-mail eller telefon.

Företaget Innehar F skattsedel och är ansvarsförsäkrat

Kursbeskrivningar

Valpkurs
Ge din hund en bra start i livet – gå en valpkurs. För att få en glad och lydig hund krävs träning. Inlärning måste få ta tid och det är viktigt att lära valpen grunderna ordentligt från början. Valpkursen innehåller praktik varvat med teori då en valp inte kan koncentrera sig så länge. Vi lägger stor vikt vid att träna kontakt mellan dig och din valp och vi ställer inga krav på valparna, utan det ska vara roligt att samarbeta. Kursen är även en början till en grundläggande vardagslydnad och vi går igenom moment som inkallning, koppelträning, sitt/ligg kvar, passivitetsträning, förbudsträning m.m. Teorin kommer att beröra ämnen som träningsteknik, uppfostran, belöningsformer, störningar, lugnande signaler, hundspråk, raskunskap, tips på mental aktivering och mycket mer. Det finns självklart tid för egna frågor och funderingar. Valparna bör vara mellan 12 veckor och 5 månader och vaccinerad. Flera familjemedlemmar får gärna vara med.

Unghundskurs
Känner du inte igen din lilla snälla och lugna valp längre. Vi rekommenderar att följa upp valpkursen med en unghundskurs. Valparna börjar att bli mer självsäkra och hormoner rusar runt i kroppen. Det är då viktigt att fortsätta att träna grundlydnad men samtidigt att ha tålamod och förståelse för att hunden är i puberteten. Vi kommer att fortsätta att träna vardagslydnad i olika former. Stor vikt läggs vid att förstärka kontakten mellan hund och förare, koppelträning och ”gå fint”, inkallning samt passivitetsträning som sitt/ligg kvar. Vi ökar störningen vid dessa moment beroende på hur hundarna utvecklas.  Det finns självklart tid för egna frågor och funderingar och eventuella egna önskemål på träning. Hundarna bör vara 6 månader och uppåt. Flera familjemedlemmar får gärna vara med.

Vardagslydnad med familjehunden
Denna kurs passar för er som vill träna er hund i vardagen och passar att gå efter unghundskursen. Vi kommer att fokusera på att bygga en relation med hunden och uppmuntra samarbete. Stor vikt kommer även att läggas vid att träna kontakt, fokus och stadga, även vid störningar. Saker som vi kommer att gå igenom och träna är bland annat koppelträning, inkallning, stadga (sitt eller ligg kvar), att sätta på kommandon, självkontroll samt att öva på balans och kroppskontroll. Kursen är inte inriktad mot tävling utan målet är att ha trevligt ihop med sin hund och samtidigt lära sig mer om lydnadsträning. Kursen erbjuds i två steg med ökande svårighetsgrad på övningarna.

Jag har varken hårda eller mjuka metoder. Allt bygger på kommunikation mellan ägere och hund. Förståelse, balans och respekt